1 Comment

Ως προς το θέμα της σχέσης της gen Z με το αυτοκίνητο, φαίνεται πως κ αλλού τελικά εναρμονίζεται με των μεγαλύτερων, παρόλο που αρχικά φαίνεται να είναι λιγότερο ενθουσιώδης:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-01/is-gen-z-really-done-with-driving-cars-don-t-bet-on-it

Μια σκέψη σχετικά με διαφορές θερμοκρασίας σε περιοχές Αττικής: συχνά ως ανοιχτοί,“ελεύθεροι” χώροι χαρακτηρίζονται γήπεδα κ άλλες εγκαταστάσεις για οργανωμένα σπορ, κυρίως ποδόσφαιρο-μπάσκετ. Αυτά από άποψη θερμικής απόδοσης δε μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από υπαίθριο πάρκινγκ, ειδικά αυτά με τα λαστιχένια δάπεδα τύπου ταρτάν κλπ ή το πλαστικό χορτάρι. (Και φυσικά έχουν πάντα ΚΑΙ πάρκινγκ, τι, με το λεωφορείο θα’ρθει ο κόσμος!🙃)

Και όμως, συχνά οι δημοτικές αρχές προτιμούν να προωθήσουν κατασκευές γηπέδων σε δημοτική γη, αντί έστω να διατηρήσουν το χώμα κ τα φυτά που υπάρχουν - για να φυτέψουν δέντρα, ούτε λόγος.

Τέτοια διαχείριση όχι μόνο θα βοηθούσε στην ανακούφιση απ’τή ζέστη κ τη ρύπανση, αλλά θα έκανε κ τον χώρο πολυχρηστικό κ κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί από όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κ ενδιαφερόντων. (Το ίδιο ισχύει κ για τις σχολικές αυλές παρεπιπτόντως, όπου τώρα βασικά φυτρώνουν μόνο…μπασκέτες).

Εννοείται ότι γήπεδα κ εγκαταστάσεις παίρνουν ένα σωρό λεφτά για να χτιστούν κ συνεχίζουν να τραβάνε λεφτά για τη συντήρηση τους, άλλο άπατο βαρέλι κι αυτό🤑😎, ενώ τα δεντράκια στοιχίζουν πολύ λιγότερο.

Άραγε, έχει τεθεί ποτέ στους πολίτες των πυκνοκατοικημένων περιοχών το ερώτημα με αυτή τη μορφή:

θες στη γειτονιά σου γήπεδο με τσουρουφλιστές κερκίδες, κ χαλάλι οι ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες, ή προτιμάς στο ίδιο μέρος ένα σκιερό πάρκο με δέντρα, βρύση, χώρο να παίξουν όσα παιδιά θέλουν ό,τι παιχνίδι τους κατέβει, κ κάνα παγκάκι για να δροσιστείς τα απομεσήμερα του καλοκαιριού;

Αν ναι, τί απάντησαν;

Expand full comment